În spitalele din Torino, preoţi pentru fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Molinette este cel mai mare din partea de nord-est a Italiei. De multe ori, revoluţiile în medicină încep de aici. În categoria pionieratului poate fi încadrat cel mai recent proiect

Spitalul Molinette este cel mai mare din partea de nord-est a Italiei. De multe ori, revoluţiile în medicină încep de aici. În categoria pionieratului poate fi încadrat cel mai recent proiect social, care va fi lansat de această structură la începutul lunii aprilie: "Cultură şi religie în spitale". Acesta prevede, printre altele, şi prezenţa unui preot pentru fiecare cult. Astfel, fiecare pacient va beneficia de preotul propriei religii şi, mai mult, de un spaţiu pentru rugăciune special amenajat, denumit "Sala liniştii".

În legătură cu acest proiect, Lucian Roşu, unul dintre preoţii români aflaţi la Torino, afirmă: "Sper ca vescovul ortodox din Italia să aprobe un nou preot care să se ocupe special de cei bolnavi, nu doar în cadrul acestui proiect, ci şi în celelalte 54 locuri de rugăciune publice ortodoxe existente în Piemonte".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite