Un scriitor italian scrie lucruri frumoase despre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giovanni Ruggeri este eseist şi jurnalist italian precum şi autorul a mai multor lucrări despre România. Subiectul cărţii, proaspăt ieşită din tipografie, tratează istoria naşterii

Giovanni Ruggeri este eseist şi jurnalist italian precum şi autorul a mai multor lucrări despre România. Subiectul cărţii, proaspăt ieşită din tipografie, tratează istoria naşterii icoanelor pe sticlă dintr-un orăşel de lângă judeţul Sibiu.

Intitulată "Icoanele pe sticlă din Sibiel", cartea sa povesteşte anii comunismului, în care religia şi credinţa erau subiecte tabu, iar înfiinţarea unui muzeu de icoane, era imposibil de realizat.

Părinte Zosim Oancea fondează acest muzeu în anul 1970, care la început semăna cu o magazie în spatele bisericii din Sibiel. El a fost întemniţat din motive politice alături de Aurel Cioran, fratele filozofului Emil Cioran.

Giovanni Ruggeri lucrează şi trăieşte la Bergamo (50 km de Milano). Este bun prieten cu membrii asociaţiei social-culturale româneşti "Dacia". Cartea a fost tradusă şi în limba germană, engleză şi franceză şi va fi lansată în luna iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite