1 Mai sărbătorit de românii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Ziua Muncii” este un prilej de bucurie şi pentru românii care trăiesc în diasporă. În Italia majoritatea conaţionalilor se bucură de o zi liberă în plus şi au ales să petreacă în mod “tradiţional”, cu prietenii la iarbă verde. Mulţi dintre ei au profitat de sfârşitul de săptămână şi au plecat înspre mare.

Românii de la Roma preferă să petreacă în afara oraşului

Cătălin Zdrăhuşi (29 de ani) este de 9 ani la Roma şi este al doilea an consecutiv în care a ales să petreacă trei zile la Lacul Garda, cel mai mare lac din Italia, situat în apropiere de Brescia.

“Lacul este foarte frumos şi are o culoare unică. Atmosfera e minunată şi, având în vedere că nu am mai avut de mulţi ani un concediu, profit de această mini-vacanţă şi merg să mă relaxez”, spune Cătălin.
 
Familia Gheorghiţă locuieşte de opt ani la Tivoli, lângă Roma. Viorel (35 de ani) munceşte în construcţii, iar Liliana (35 de ani) este casnică şi sunt din Vrâncioaia, judeţul Vrancea. Anul trecut de 1 mai au vizitat Florenţa, iar anul acesta, împreună cu cei doi copii ai lor, au ales să meargă trei zile la mare. “Profităm de vremea frumoasă. A plouat foarte mult în primăvara aceasta. În sfârşit ne putem bucura de soare şi de căldură”, spune Gheorghiţă.

Petrecere la restaurant

Tot la Roma un grup de patruzeci de studenţi de la Universitatea “Spiru Haret” din Roma au ales ziua de 1 mai pentru a sărbători “Balul bobocilor” la “Trattoria Moderna”. Localul, al cărui proprietar este Liviu Dodcoş, un român stabilit în Italia din 1992, se află în apropiere de Piaţa “Campo dei Fiori” din capitala italiană. Piaţa este unul din locurile pitoreşti ale orașului, fiind preferată de tinerii din Roma pentru ieşirile nocturne, datorită prezenţei multor restaurante şi pub-uri.

“Am ales să organizăm balul în ziua de 1 mai deoarece majoritatea studenţilor muncesc, iar astăzi aveau zi liberă. Eu urmez cursuri la distanţă şi în acelaşi timp am un loc de muncă fix la o bătrânică pe care o îngrijesc”, spune Claudia Băncilă (31 de ani) din Bucureşti. Ea trăieşte la Roma de trei ani şi este studentă la pshihologie în anul I.

Milano, Parcul “Idroscalo”
La Milano, un loc ideal pentru a petrece o zi la iarbă verde este “Idroscalo”, un parc mare situat lângă un lac nu departe de oraş. Este locul unde milanezii ies duminica la un grătar şi unde pot să practice ciclismul sau schiul nautic.

Daniel (38 de ani) şi Florentina Dendiu (33 de ani) sunt din Braşov şi locuiesc la Milano de cinci ani. El este informatician, iar ea asitentă medicală şi sunt mari amatori de ieşiri în natură. Împreună cu  prietenii şi cu fiul lor Alin (10 ani) organizează deseori ieşiri la iarbă verde.

“Vremea e frumoasă, poţi să faci şi un grătar şi, mai ales, este un loc ideal pentru un fotbal, un volei sau un badminton. Fiul nostru se poate juca cu copii celorlalţi prieteni ai noştri”, spune Florentina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite