"Sunt sărac, sărac la mine în România!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"De ce nu ne lăsaţi în pace? Nu avem un loc unde să dormim, nu avem nimic. Unde să dorm? De ce nu-mi găseşti un loc de muncă şi nu-mi dai o casă abandonată în care să stau? Case

"De ce nu ne lăsaţi în pace? Nu avem un loc unde să dormim, nu avem nimic. Unde să dorm? De ce nu-mi găseşti un loc de muncă şi nu-mi dai o casă abandonată în care să stau? Case abandonate pentru toţi românii!"

Sunt cuvintele disperate ale unui român care, împreună cu soţia lui, locuia până în această dimineaţă în barăcile din strada Greto din cartierul Cornigliano, la Genova, când au fost demolate, relatează AGI.

Cei doi români au rămas în baraca lor până la sosirea maşinilor de demolare. În România nu pot să se întoarcă, au încercat ei să le explice autorităţilor, pentru că nu este nimic de muncă: "Această baracă e la fel de frumoasă ca şi casa mea din România. Sunt sărac, sărac la mine în România! Nici în România nu e de muncă, nu găseşti nimic. Aici, cu două săptămâni lucrate, trăieşti o lună. În România nu ai unde să munceşti. Aceasta e problema noastră, a românilor".

Şeful serviciului social local a încercat să le explice românilor că acolo unde sunt barăcile lor va fi o autostradă. "Sunt zece ani, a spus bărbatul, de când ne-au zis că vor face o autostradă şi nu se face nimic."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite