Prea sărac să se întoarcă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cerşetor invalid trăieşte pe străzile din Torino pentru că nu are buletin şi nici nu poate să se întoarcă în ţară. Duncă Grigore, 35 de ani, cerşeşte în piaţa din strada

Un cerşetor invalid trăieşte pe străzile din Torino pentru că nu are buletin şi nici nu poate să se întoarcă în ţară. Duncă Grigore, 35 de ani, cerşeşte în piaţa din strada Elveţia de doi ani de zile.

Este invalid de un picior de la vârsta de 15 ani din cauza unui accident de tren şi merge în cârje. Şi-a făcut cartierul general într-un părculeţ, unde se strâng mulţi români.

Vor să îl ajute,dar nu au cum

Un egiptean care deţine un bar îi oferă terasa lui ca loc de dormit peste noapte. Toţi românii îl cunosc şi au grijă de el, îi aduc mâncare gătită, îi permit să facă un duş la ei acasă şi îl îmbracă.

"Din cerşit nu ies mai mult de 15 euro pe zi. Din aceşti bani trebuie să trăiesc. Când sunt perioade mai bune mai trimit bani şi acasă la soţie şi cei doi copii, dar nu am mai reuşit în ultimele şapte luni", spune Grigore. L-au căutat de mai multe ori trei poliţiste pentru a-l pune în legătură cu serviciul social. Însă lui Grigore i s-au furat actele.

Nu are niciun document valabil, iar fără acestea nu poate fi ajutat de statul italian. S-a interesat la consulat şi a aflat că îl costă 175 euro să îşi facă buletin, însă banii aceştia nu reuşeşte să-i strângă din cerşit. Românii din parc au pus mână de la mână, dar tot nu s-a strâns suma necesară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite