“Din două salarii normale creştem opt copii în Italia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El, şofer de camion, ea, femeie de serviciu, reuşesc să întreţină o familie alcătuită din 10 membri . Mulţi români plecaţi la muncă în Italia şi-au lăsat acasă copiii, în grija bunicilor sau a rudelor. Soţii Gabor au opt copii şi locuiesc cu toţii la Torino.

Mama, Lidia, şi tatăl, Cristi, sunt doi tineri părinţi români, de 36 de ani, originari din Cărpiniş, judeţul Timiş. Cel mai mare copil al lor are 17 ani, iar cel mai mic, nouă luni.

Când au plecat la muncă în Italia, în 2001, au întâmpinat dificultăţi mari în primii doi ani, până când au reuşit să obţină acte de şedere şi de muncă.

În acest timp, cei şase copii ai familiei au fost lăsaţi în grija unei mătuşi: Laura (17 ani), Flavius (15 ani ), Ruth (14 ani), Marcus (13 ani), Darius (10 ani) şi Naomi (8 ani).

“Nu mai învăţau bine”

Părinţii au decis: ori toţi în România, ori toţi în Italia. „Copiii nu trebuie să crească fără părinţii lor. În perioada în care au stat fără noi nu mai învăţau bine, mai ales cei trecuţi de 10 ani trebuie urmăriţi şi ajutaţi”, spune Lidia Gabor.

Familia numeroasă nu i-a descurajat în niciun fel pe cei doi părinţi. Între timp, au mai venit pe lume încă două fetiţe, născute în Italia: Rebeca, de 5 ani, şi Sara, de nouă luni. Membrii familiei Gabor locuiesc într-un apartament cu trei camere.

Lidia este ajutată în îngrijirea copiilor mai mici de cele două fete mai mari: Laura, de 17 ani, şi Ruth, de 14 ani. Mama lucrează de şapte ani la acelaşi patron, unde curăţă scările de bloc. Programul său începe la 6.00 dimineaţa şi se încheie la 14.00. Soţul său este şofer pe camion.

2.700 de euro pe lună

„Împreună câştigăm cam 2.700 de euro pe lună, la care se adaugă alocaţia copiilor, 700 de euro lunar. Dar avem şi cheltuieli mari.

Numai mâncarea ne costă 300 de euro pe săptămână, iar manualele şcolare ne-au costat 900 de euro”, spune mama copiilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite