52 de rromi, găzduiţi la intervenţia unui preot italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva familii de nomazi au fost date afară din Terralba, în nordul Sardiniei. Motivaţia autorităţilor a fost ocuparea abuzivă a spaţiul periferic al localităţii. Giovanni Usai, preot

Câteva familii de nomazi au fost date afară din Terralba, în nordul Sardiniei. Motivaţia autorităţilor a fost ocuparea abuzivă a spaţiul periferic al localităţii.

Giovanni Usai, preot şi reprezentant al Asociaţiei Umanitare "Samaritano", a instalat iniţial pe teritoriul asociaţiei pe care o conduce corturi necesare familiilor rămase fără case. Autoritaţile au intervenit din nou şi, sub pretextul nerespectării condiţiilor igienice, au emis un ordin de evacuare.

Preotul a decis să susţină cauza până la capăt şi i-a susţinut pe nomazi în faţa reprezentanţilor primăriei. "În plus, cei 28 de copii ai comunităţii de ţigani merg la şcoală, iar acestă situaţie trebuie susţinută şi promovată", adaugă Giovanni Usai. În faţa noilor argumente, autorităţile au suspendat evacuarea, iar cei 52 de ţigani sunt găzduiţi în câteva clădiri dezafectate momentan. Clădirile vor fi renovate în cel mai scurt timp. 80.000 de euro este suma alocată de către Departamentul pentru Relaţia cu Regiile Locale pentru acest scop.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite