Italia: România la un pas de "Il Watergate italiano"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paolo Berlusconi este cercetat penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită din partea companiei Rcs-Research Control System din Milano, care urmărea extinderea afacerilor și în țara noastră.

Compania Rcs-Research Control System este specializată în distribuirea de echipamente pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi a mesajelor electronice, precum şi în construirea şi gestionarea centralelor pentru interceptări. Firma Rcs are contracte cu mai mult de jumătate din procuraturile din Italia și intenționa, potrivit cotidianului La Repubblica, să intre și pe piața românească.

Omul de afaceri şi editorul publicaţiei "Il Giornale", Paolo Berlusconi, fratele premierului italian, ar fi primit de la Roberto Raffaelli, directorul societăţii "Rcs-Research Control System", în perioada 2005 - 2006, 550.000 de euro pentru a interveni pe lângă deputatul PDL (Popolo de la Liberta) Valentino Valentini (șeful Cancelariei primului-ministru italian), în vederea facilitării unor contracte pe piaţa echipamentelor vândute de firma lui Raffaelli. Acesta este cercetat pentru emiterea unor facturi false, în valoare de circa un milion de euro, potrivit procurorilor. Presa italiană a denumit, în octombrie 2009, cazul: "Il Watergate italiano."

Citește pe adevărul.it care erau obiectivele companiei italiene și de ce nu s-a concretizat afacerea

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite