90 de ţigani, majoritatea români, evacuaţi dintr-o tabără de lângă Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 90 de ţigani au fost alungaţi, joi dimineaţă, dintr-o aşezare improvizată dintr-o comună de lângă Milano. Butelii de gaz, sobe cu lemn şi numeroase materiale plastice şi uşor inflamabile făceau parte din peisajul taberei unde trăiau, în condiţii precare de siguranţă şi igienă, 60 de adulţi şi aproximativ 30 de copii romi, majoritatea de origine română.

Forţele de ordine au evacuat aşezarea clandestină a ţiganilor care s-au instalat în zona industrială a comunei Redecesio, ce aparţine oraşului Segrate, din provincia Milano.

Aceasta este a doua operaţiune de demolare şi evacuare a unei tabere de romi, din ultima lună, din localitate. La acţiunea demarată joi dimineaţă au participat 50 de agenţi din Segrate şi carabinieri din San Donato, care au încercuit zona şi au creat un cordon de siguranţă.

Nu au existat incidente între forţele de ordine şi romii evacuaţi, care s-au răspândit de bunăvoie în teritoriu, informează adevarul.it.

Potrivit publicaţiei "Il Giorno", operaţiunea de evacuare a fost necesară, în cazul de faţă, şi din cauza pericolului de incendiu şi explozie pe care îl prezenta aşezarea ţiganilor. Romii îşi construiseră barăcile pe o proprietate privată din cartierul Marconi, care fusese folosită ca depozit şi unde existau, încă, materiale uşor inflamabile.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite