92 de români rămaşi "în pană" în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar încărcat cu 92 de români a rămas în pană între localităţile Voghera şi Casteggio, la sud de Milano. Maşina tranzita Italia, venind din Spania şi având ca

Un autocar încărcat cu 92 de români a rămas în pană între localităţile Voghera şi Casteggio, la sud de Milano. Maşina tranzita Italia, venind din Spania şi având ca destinaţie România.

Încă de la plecare, problemele tehnice au fost nelipsite, iar prima pană de motor a avut loc pe teritoriul Franţei, unde românii au fost doar ajutaţi să repare mijlocul de transport şi să plece mai departe. În Italia însă, unde motorul autocarului s-a oprit definitiv, cei 92 de români, copii, tineri şi bătrâni, au fost găzduiţi peste noapte de către autorităţile localităţii Casteggio.

Crucea Roşie, împreună cu Protecţia Civilă, au creat condiţii umane de petrecere a nopţii, aducând paturi de campanie, corturi, mâncare şi apă celor aflaţi în dificultate. Consulatul României la Milano a fost anunţat de incident. În prezent, un alt autocar este pe punctul de a prelua grupul pentru a-l duce la destinaţie.

Vice-primarul Annita Dalia a afirmat, în urma celor întâmplate: "Europa are curajul să ne critice pe noi, italienii. Franţa, campioana democraţiei şi ospitalităţii, a neglijat circa 100 de persoane, fără a le da nici un fel de ajutor, fără a le întinde un pahar cu apă şi fără a crea un minimum de condiţii. Poate că e timpul să ne amintim că solidaritatea nu se măsoară prin vorbe, ci prin fapte."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite