Puţini români în provincia Reggio Emilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii, principala comunitate străină din Peninsulă, sunt puţini în anumite oraşe italiene. Deşi suntem obişnuiţi să citim rapoarte în care românii sunt pe primul loc ca număr -

Românii, principala comunitate străină din Peninsulă, sunt puţini în anumite oraşe italiene. Deşi suntem obişnuiţi să citim rapoarte în care românii sunt pe primul loc ca număr - sau oricum printre primele trei locuri - din datele oferite de autorităţile din provincia Reggio Emilia (la 60 de km nord de Bologna) rezultă că în zonă au ajuns foarte puţini români.

Potrivit raportului anual, pus la dispoziţie de Provincie, Prefectură şi Chestură, românii au înregistrat anul trecut o uşoară creştere în zonă, dar sunt la mare distanţă de celelalte comunităţi.

Aşadar românii reprezintă 6,2% totalul imigranţilor, clasându-se pe locul şase în top. Cea mai numeroasă comunitate de imigranţi din zonă este cea marocană, cu 16,3%, urmată de cea albaneză, cu 11,3%. Totalul cetăţenilor străini comunitari din provincie este de 5.772, iar cel al extracomunitarilor este de 46.648.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite