FOTO/VIDEO O altă faţă a românilor, prezentată italienilor prin Festivalul “Tradiţii şi Valori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au încins mai multe sârbe şi hore în Piazza San Lorenzo alle Colonne, din Milano
Românii au încins mai multe sârbe şi hore în Piazza San Lorenzo alle Colonne, din Milano

Asociaţia Românilor din Italia - Milano (ARI) a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a şaptea ediţie a festivalului „Tradiţii şi Valori". În acest an, o originală expoziţie de icoane sculptate şi „tradiţionalele" dansuri populare în centrul oraşului Milano.

ARI a invitat, deopotrivă, românii şi italienii să participe la două acţiuni menite să arate şi alte feţe ale românilor în afară de cele descrise de presă.

Sâmbătă seară, la Consulatul General al României la Milano, Dorel Nacu (43 de ani) a expus o serie de icoane sculptate în lemn. Nacu foloseşte de o tehnică originală, de o rară sensibilitate artistică, accentuată de faptul că nu are studii de specialitate.

Vezi GALERIE FOTO cu lucrările românului

Dorel Nacu este originar din Bârlad şi a moştenit tehnica sculpturii în lemn de la tatăl lui care realiza rame pentu oglinzi în acest mod. Devotamentul pentru această tehnică este demonstrat şi de faptul că Nacu îşi aduce lemnul de tei necesar pentru lucrări din România.

Duminică, în Piazza San Lorenzo alle Colonne, ansamblul „De acord" a întreţinut cei aproape 100 de români prezenţi cu piese din folclorul popular. Românii au încins mai multe sârbe şi hore spre nedumerirea italienilor care treceau prin zonă. Câţiva dintre trecători s-au oprit să întrebe despre ce era vorba, mai ales că erau prezente şi câteva dube de carabieri şi maşini de poliţie.

Vezi VIDEO cu hora încinsă de români, în Piazza San Lorenzo alle Colonne din Milano

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite