Siguranţa publică, motivul pentru care au fost umiliţi românii din Italia. Ce s-a schimbat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste mai puţin de două luni se împlinesc trei ani de la episodul care a schimbat viaţa românilor din Italia, „cazul Mailat". Ce a reuşit Berlusconi să „rezolve" în acest timp materie de siguranţă publică în Italia?

Guvernul Berlusconi se află acum într-o criză (nerecunoscută oficial) care poate duce şi la alegeri anticipate. Începutul actualului mandat ne duce automat cu gândul la câteva episoade de care nu ne face plăcere să ne amintim: „cazul Mailat", „violul de la Caffarella" sau „ucigaşa cu umbrela". În acea perioadă, totul părea că se dărâmă în Italia în materie de siguranţă, iar invazia românilor era cea mai mare ameminţare pentru statul italian.

Berlusconi a reuşit atunci să smugă puterea de la un Prodi slăbit de atacurile maşinii de propagandă a PDL. „Il Cavaliere" a obţinut de la electorat cea mai largă majoritate pe care a avut-o vreodată un guvern italian în „A Doua Republică".

Nu poate fi calculată ponderea voturilor obţinute în urma fricii induse populaţiei sub ameninţările imigraţiei necontrolate, a violurilor, a jafurilor sau a crimelor. Dar putem calcula ce s-a schimbat de atunci până acum.

Continuă să citeşti AICI despre cele trei cazuri emblematice care au distrus imaginea românilor şi la ce nivel se află acum delincvenţa în Italia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite