Românii, cei mai numeroşi străini care-şi iau credite pentru locuinţe în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime dintre cererile de credite imobiliare făcute de străini aparţin românilor. Imigranţii reprezintă 11% din piaţa creditelor pentru casă, ceea ce face ca românii să reprezinte singuri 3,57% din total.

Românii conduc detaşat printre străini în topul acordării de credite pentru locuinţe, arată un studiu de piaţă al broker-ului imobiliar Mutui.it, citat de adevarul.it.

Situaţia economică din România şi facilitatea integrării în Italia îi fac pe români contracteze credite cu o durată medie de 25 de ani. Creditele acoperă circa 80% din valoarea imobilului.

Moldovenii ţin aproape

Conaţionalii acoperă singuri o treime (32,48%) din piaţa imobilelor cumpărate de imigranţi prin împrumuturi. La mare distanţă faţă de cea de-a doua comunitate, albanezii, cu 5,73%. În mod surprinzător, pe locul trei se situează o comunitate foarte mică (105.000 în 2010, sursa ISTAT) şi anume cetăţenii Republicii Moldova care au cerut 3,63% dintre credite.

Creditele cerute de imigranţi au o pondere de 11% din total, ceea ce face ca românii să reprezinte singuri 3,57% din piaţa împrumuturilor pentru locuinţe din Italia. Românii, cu circa un milion de rezidenţi (2010), reprezintă 0,6% din populaţia Italiei.

Află cât plătesc imigranţii pentru o casă în Peninsulă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite