5.000 de români, pe botul "Cizmei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialităţile Provinciei Reggio Calabria au decis să cuantifice populaţia îmigrantă din localităţile din zonă. S-a constatat că cei 19.000 de imigranţi menţin un echilibru demografic,

Oficialităţile Provinciei Reggio Calabria au decis să cuantifice populaţia îmigrantă din localităţile din zonă. S-a constatat că cei 19.000 de imigranţi menţin un echilibru demografic, deoarece în Reggio Calabria se observă o puternică tendinţă de "emigrare" a locuitorilor.

Din punct de vedere numeric, românii sunt în fruntea clasamentului, cu 5.ooo de persoane. Numărul acestora a crescut de şapte ori faţă de anul trecut, fapt care se explică prin intrarea României în Uniunea Europeană. Marocanii sunt pe locul al doilea după români, cu 3.000 de persoane, urmează apoi ucrainienii (1.800) şi filipinezii (circa 1.400).

Aproape jumătate din rezidenţii străini au vârsta cuprinsă între 18 şi 39 de ani. Creşte, de asemenea, şi populaţia de minori prin reîntregirea familială şi prin naşteri. S-a constat o prevalenţă a populaţiei feminine (53.4%) faţă de cea masculină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite