FOTO Candidat italian la Primăria din Torino: “Am ales o româncă îndrăgostită de Torino”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Davide Gariglio, principalul oponent al lui Pierro Fassino pentru Primăria torineză, vrea să-i îmbuneze pe români şi să-i aducă în secţiile de votare. Pentru acest lucru a cerut ajutorul unei românce, Daniela Jara Moya.

Torino este prin definiţie un oraş de stânga, iar candidatul desemnat de alegerile interne ale partidului are mari şanse să ocupe fotoliul de primar. Acesta este şi motivul pentru care torinezii dau foarte multă atenţie alegerilor preliminare din PD (principalul partid de stânga).

Citeşte şi:
Poveste despre Daniela Jara Moya: Primarul din Torino, impresionat de cultura unei tinere românce

Politica italiană se dă după români, suntem gata pentru acest pas?

Primii doi clasaţi - potrivit unui sondaj publicat de la „La Stampa" - sunt Pierro Fassino (parlamentar şi ex-ministru) şi Davide Gariglio (preşedintele Consiliului Regiunii Piemonte).

Vezi FOTO pe adevarul.it

Diferenţa dintre cei doi este de câteva procente şi nu se poate spune despre niciunul că are victoria asigurată. Într-un oraş în care comunitatea românescă reprezintă 5% din total, era de aşteptat ca ambii candidaţi să apeleze într-ul fel sau altul şi la voturile românilor.

Pentru a-i îmbuna pe români, Davide Gariglio şi-a ales ca imagine a campaniei o conaţională, Daniela Jara Moya. Reporterul „Adevărul" s-a întâlnit cu Gariglio şi Daniela la sediul de campanie, printre voluntari, maldăre de scrisori, materiale promoţionale şi ziarişti curioşi.

Citeşte pe adevarul.it cum intenţionează Gariglio să câştige încrederea imigranţilor români din Torino prin asocierea cu Daniela Jara Moya

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite