Italia: limba română se învaţă în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia: limba română se învaţă în piaţă
Italia: limba română se învaţă în piaţă

La Torino, italienii, dar şi străinii pot învăţa limba română în mod gratuit urmărind cursurile care se ţin în aer liber la Porta Palazzo.


În faţa pieţei de peşte din Porta Palazzo din Torino au început cursurile gratuite de limbi străine: arabă, chineză, italiană şi română.

De pe 27 septembrie şi până pe 29 noiembrie, în fiecare duminică de la ora 10.00 la ora 13.00 cei care îşi doresc să ţină o conversaţie în limba română se prezintă la standul de limba română unde îi aşteaptă profesoara Găluşcă Georgeta (60 de ani), originară din Bacău.

Proiectul ideat de asociaţia „The Gate” se află la a patra ediţie. În primele trei ediţii s-au înregistrat o medie de 200 de cursanţi pe duminică.

Satisticile arată că după primul sezon, italienii şi străinii nu s-au înghesuit să înveţe limba română, cursul înregistrând 7 studenţi la o lecţie. Mai interesaţi au fost de limba italiană, dar şi de arabă şi chineză.

Vezi video cu românii care au făcut horă la Porta Palazzo şi află câţi italieni vor să înveţe limba română, pe adevarul.it




Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite