Un român fără un braţ a pus în încurcătură Trenitalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În paginile ziarului "La Repubblica" s-a relatat călătoria unui tânăr tânăr fără un braţ care nu a putut să îşi cumpere bilet şi a fost pus să coboare din tren de către controlori.

Potrivit unor martori oculari, bărbatul era de origine română. Autorul articolului a fost scriitorul israelian Shulim Vogelmann care i-a luat apărarea tânărului cu dizabilitate. Acesta povesteşte despre călătoria unui român cu trenul Eurostar pe ruta Bari - Roma, de duminică, 27 decembrie.

Românul nu avea un braţ, iar în momentul în care a sosit controlorul i-a arătat acestuia banii de bilet şi a explicat că nu a putut să îşi cumpere singur biletul. Autorul articolului acuză controlorii care au avut o atitudine agresivă faţă de român şi pasagerii din vagon de indiferenţă.

Compania feroviară italiană, Trenitalia, a răspuns imediat cotidianului cu un comunicat în care îşi cere scuze pasagerului român şi precizează: "Călătorul nu a fost dat jos din tren, biletul său a fost achiziţionat la Foggia de către personalul nostru. Grupul FS a fost mereu atent şi sensibil în privinţa drepturilor celor cu dizabilităţi.

Luând în considerare condiţia pasagerului i s-a permis să continue călătoria la bordul aceluiaşi tren şi fără să i se aplice nici o sancţiune. Şeful trenului a coborât în gara din Foggia pentru a cumpăra biletul pentru pasager".

Citeşte pe adevărul.it ce au comentat călătorii despre păţania românului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite