EXCLUSIV Deţinutul român de la Milano renunţă la greva setei, dar continuă să nu mănânce de peste 50 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Florin Istrati se complică din ce în ce mai mult. Românul refuză să mănânce de peste 50 de zile, iar joi a declarat şi greva setei. El crede că autorităţile vor să-l scoată nebun.

Florin Istrati (44 de ani) a slăbit peste 25 de kilograme şi refuză în continuare să mănânce, relatează adevarul.it. El consideră că a fost condamnat pe nedrept la cinci ani de închisoare pentru viol şi proxenetism.

Citeşte şi:
Cazul Istrati: A fost condamnat doar pe baza declaraţiei unei prostituate

Un român se află în greva foamei de 42 de zile într-o închisoare din Italia

Florin Istrati a intrat în greva foamei la penitenciarul din Bollate (Milano) pe 16 februarie 2011 în semn de protest pentru o sentinţă pe care el o consideră nedreaptă. Greva lui a fost întreruptă în a 49-a zi prin emiterea unui ordin de internare într-o clinică psihiatrică.

Internarea la secţia de Psihiatrie a spitalului Fatebenefratelli din Milano a lui Florin Istrati s-a demonstrat o mişcare nu tocmai inspirată. Deţinutul, de 49 de zile în greva foamei, consideră că autorităţile vor să-l scoată nebun şi a decis să înceapă şi greva setei.

Însă, examenele lui Istrati au ieşit pozitive pe linie, astfel că deţinutul a fost trimis iarăşi în spatele gratiilor de la Bollate.Vizita la spital cu cătuşe se pare că l-a mai costat pe Istrati un alt kilogram, surse de pe lângă penitenciar vorbind de 63-64 de kilograme din aproape 90.

Pe deplin conştient, Istrati a anunţat ieri personalul medical al spitalului că începe şi greva setei. Se pare însă că, în această dimineaţă, a renunţat la această formă de protest, care i-ar mai fi lăsat puţine zile de viaţă. În acest moment nu este exclus un alt TSO sau transferul într-un alt penitenciar.

Citeşte pe adevarul.it ce a declarat Consulul General al României la Milano referitor la cazul lui Istrati

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite