FOTO Primăria Romei: „Am evacuat dintr-o tabără 64 de români, niciun ţigan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Romei a anunţat recent că a evacuat o tabără neautorizată în care nu era niciun ţigan. La numărătoare au ieşit: o sudamericancă, un bosniac, doi italieni şi 64 de români.

„Este impresionant că printre cele 68 de persoane pe care le-am evacuat din tabăra de la Monte Mario nu am găsit găsit niciun nomad", a declarat Alemanno. La numărătoare ar fi ieşit: o sudamericancă, un bosniac, doi italieni şi 64 de cetăţeni români.

Aşa cum remarca presa din Capitală, evacuaţii s-au stabilit în piazza dei Prati degli Strozzi (la un kilometru distanţă de Vatican). „La Repubblica" a publicat o galerie foto - în premieră că feţele blurate - care aparent contrazice spusele primarului.

Vezi FOTO pe adevarul.it

Spusele lui Alemanno au fost „confirmate" şi de consilierul local cu mandat pentru Protecţia Socială, Sveva Belviso. În mod ciudat şi deocamdată inedit, consiliera mută „problema" de la mult trâmbiţata prezenţă a ţiganilor la prezenţa românilor. „Vin la Roma în mod legal, dar rămân în mod ilegal. Nu nomazii sunt problema, ci imigranţii comunitari", a declarat Sveva Belviso citată de „Il Tempo".

Preşedintele Comisiei pentru Siguranţă, Fabrizio Santori, a întârit la rândul lui noua optică a Primăriei: „La Roma au ajuns în ultima vreme 2.000 - 3.000 de persoane, dintre care 90% români. În tabăra din via Severini (periferia est a Romei, n.r.) în octombrie erau 120, acum sunt 250".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite