„Dragu-mi cu neamul meu”, serbare câmpenească în provincia Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile locale și românii din Riano pregătesc pentru sfârșitul acestei săptămâni, pentru duminică, 4 iulie, o petrecere tradițională, la care sunt invitați toți românii din provincia Roma.

„Dragu-mi cu neamul meu" este organizat de Asociația Spirit Românesc din Roma și constă într-un spectacol de dansuri populare prezentate de Ansablul folcloric "Dor călător" și un recital al interpretei de muzică populară Steluța Floriștean, în degustări de produse tradiționale și o tombolă cu premii surpriză la finalul evenimentului. Deschiderea acestei sărbători va fi făcută chiar de primarul localității Riano, Nicola Regano.

O serbare câmpenească pe teritoriul italian

"În fiecare an în Riano există sărbătoarea orașului și am văzut că cel mai adesea românii stăteau pe margine. Unii dansau, însă nu mulți. Știind din spectacolele pe care le-am prezentat până acum cât de mult contează un astfel de moment de bucurie adus comunității de români am încercat să intru în contact cu oficialitățile locale pentru a organiza și la Riano o sărbătoare pentru conaționalii noștri" povestește Gabriel Pîrjolea, coregraful grupului Dor Călător și inițiatorul acestui eveniment.

Citește pe adevarul.it mai multe informații despre serbarea câmpenească din provincia Roma

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite