Roma: Părinţii copiilor arşi de vii vor fi cercetaţi pentru abandon de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între timp în Italia s-a iscat o polemică generalizată pe marginea acestului subiect. Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a fost la morgă şi s-a întâlnit cu mama copiilor care au murit arşi de vii, la Roma, după ce baraca în care locuiau a luat foc.

Cei patru copii de etnie rromă arşi în somn la Roma au generat o lungă serie de polemici pe marginea integrării ţiganilor şi a măsurilor luate până acum de guvern „în regim de urgenţă".

Citeşte şi:
FOTO/VIDEO Patru copii de ţigani români au murit arşi de vii într-un incendiu la Roma

Preşedintele Republicii, Giorgio Napolitano, a fost ieri în vizită la morga unde se află rămăşiţele celor patru micuţi. „Este o tragedie care apasă pe noi toţi", a spus Napolitano şi a cerut ca ţiganii să fie mutaţi urgent în „locuinţe stabile şi demne".

Vezi AICI reacţiile Comisiei Europeană

La morgă preşedintele s-a întâlnit cu mama celor patru copii şi i-a prezentat condoleanţe. Trupurile micuţilor vor fi repatriate pe banii Primăriei din Roma.

Consolare amară, pentru că pe lângă tragedie în sine, pe numele părinţilor va fi deschis un dosar penal, în care vor fi cercetaţi pentru abandon de minori.

Află ce scandaluri a declanşat tragedia de duminică seară în rândul partidelor politice italiene şi ce acuzaţii i s-au adus primarului Romei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite