VIDEO RocaBoy, noul talent românesc al muzicii rap din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compunea versuri în limba română, pe ritmuri hip-hop şi rap, încă de la 11 ani. Trei ani mai târziu s-a mutat, împreună cu familia, în Italia, unde a cunoscut stilul italian de rap. Ajuns la vârsta de 24 de ani, Alexandru-Bogdan Roca, originar din Bacău, şi-a construit de unul singur un studio muzical la el acasă, fiind deja cunoscut în rândul artiştilor rap din Peninsulă.

Alexandru-Bogdan Roca studiază economia la universitatea Torvergata, din Roma, livrează pizza în Lunghezza, localitate din apropierea capitalei italiene, şi compune şi interpretează piese rap, în studioul personal de acasă, conceput chiar de el, însuşi. După ce s-a făcut cunoscut în rândul artiştilor italieni de rap, tânărul a atras atenţia presei locale cu realizările sale. "Due Righe" a publicat un interviu cu românul care se prezintă cu numele de scenă RocaBoy.

"Sunt student la universitate. Ziua studiez economia la Torvergata, iar seara lucrez la o pizzeria din Lunghezza (Lazio) şi fac livrări la domiciliu. Puţinii bani pe care îi câştig îi cheltuiesc pe aparatura din studioul personal şi la ieşirile în oraş cu prietenii", povesteşte RocaBoy.

Pasionat de muzică, tânărul nu s-a lăsat înfrânt de obstacolele financiare care-i stăteau în cale şi a decis să-şi construiască propriul studio la el acasă. "Să pui pe picioare un studio personal este foarte costisitor, dar este şi mai costisitor când nu ai un minim de informaţii cum să-l construieşti. Cele câteva tutoriale de pe internet sunt în limba engleză, am fost foarte contrariat că în italiană nu am găsit niciunul. Asta demonstrează mentalitatea învechită din Italia privind muzica. Din acest motiv am decis să filmez eu un tutorial în acest sens", spune Alexandru.

VIDEO Vezi aici cum să-ţi construieşti propriul studio muzical la tine acasă

RocaBoy este fascinat de rap. Românul consideră rap-ul nu doar un stil muzical, ci o artă, avându-i ca artişti pe care îi admiră pe Ombladon şi Grasu XXL. "Vreau să transmit (prin muzică, n.r.) că rap-ul nu se rezumă la tatuaje, la bling-bling şi la muschi, ci este furie, răzvrătire, protest şi revoluţie", precizează tânărul de 24 de ani.

"Nu este suficient să ai bani sau să fii masiv şi tatuat pentru a cânta rap. Rap-ul a fost întotdeauna sărac, simplu şi onest", adaugă RocaBoy, care a filmat primul său videoclip pentru una dintre piesele lui chiar la începutul anului.

VIDEO Ascultă piesa “You Are My Love” a lui Alexandru-Bogdan Roca

Rap-ul, mai apreciat în România decât în Italia

Românul a ales să cânte acest stil muzical deşi nu este apreciat în Peninsulă. "În Italia este la modă rock-pop-ul, piaţa discografică fiind destul de limitată pentru melodiile rap. De altfel, poţi să numeri pe degete rapperii difuzaţi la televizor. În România, muzica rap este mult mai apreciată decât aici."

În pofida pasiunii sale, Alexandru nu-şi doreşte să-şi facă o carieră din muzică. "Văd viaţa de artist interesantă, dar deplasările la concerte dintr-o parte într-alta şi fanii care te urmează te pot obosi şi stresa, aşa că aş prefera o viaţă mai liniştită", spune RocaBoy care se vede peste zece ani manager la o firmă IT importantă, dar cântând rap în timpul liber, doar de plăcere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite