Tot mai puţine familii italiene se conectează la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scade popularitatea internetului în Italia. Potrivit unui sondaj efectuat de Eurostat, în anul 2008 doar 42% din familiile italiene s-au conectat la internet, cu 1% mai puţin decât anul

Scade popularitatea internetului în Italia. Potrivit unui sondaj efectuat de Eurostat, în anul 2008 doar 42% din familiile italiene s-au conectat la internet, cu 1% mai puţin decât anul precedent.

Cazul Italiei este unic în Uniunea Europeană, deoarece toate celelalte 27 de ţări membre au înregistrat o creştere a numărului de conectări la internet.
 
Acelaşi sondaj relevă faptul că Italia se plasează pe ante-penultimul loc, la nivel european, situându-se înaintea unor ţări precum Bulgaria (25%) şi România (30%). Procentajul este mai mare faţă de cel din 2007.

În topul clasamentului celor mai conectate ţări se află Olanda (86%), urmată de Suedia, Norvegia (câte 84%) şi Danemarca (82%).

Italia stă prost şi la capitolul informatizării serviciilor. Astfel, serviciile bancare sunt informatizate în procent de 15%, faţă de 28%, media la nivelul Uniunii Europene.

Cumpărăturile online se situează la 7% faţă de 25%, media UE, iar lectura ziarelor online se face în procent de 17% în Italia, spre deosebire de 26%, înregistrat la nivel european.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite