Un nou proiect de lege interzice practicarea prostituţiei în locurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de miniştri a aprobat proiectul de lege antiprostituţie, propus de Ministrul Şanselor Egale, Mara Carfagna. Conform noilor prevederi, prostituţia practicată în locuri publice

Consiliul de miniştri a aprobat proiectul de lege antiprostituţie, propus de Ministrul Şanselor Egale, Mara Carfagna. Conform noilor prevederi, prostituţia practicată în locuri publice este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu arest între 5 şi 15 zile, precum şi cu plata unei amenzi cuprinse între 200 şi 3.000 de euro. Nu sunt vizate doar persoanele care oferă astfel de servicii, ci şi clienţii lor.

În cadrul aceluiaşi proiect de lege, Ministrul Carfagna a propus pedepse drastice pentru cei care racolează minori şi îi obligă să se prostitueze. Astfel, cei care se fac vinovaţi de "favorizarea, exploatarea, gestionarea, organizarea reţelelor de prostituţie în care sunt implicaţi minori" sunt pasibili de până la 12 ani de închisoare şi plata unei amenzi cuprinse între 15.000 şi 150.000 de euro (art.2 din noul proiect de lege).

Minorii străini nesupravegheaţi de părinţi care practică prostituţia vor fi încredinţaţi familiilor lor sau vor fi repatriaţi asistat.

Proiectul de lege intitulat "Măsuri împotriva prostituţiei" reactualizează legea Merlin, veche de 50 de ani. Ministrul Carfagna speră că legea, în noua ei formă, va împiedica practicarea prostituţiei în locuri publice şi va combate fenomenul de exploatare a minorilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite