Presa italiană subliniază originea etnică a infractorilor, potrivit lui Fini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prejudecăţile faţă de comunitatea românească din Italia se bazează mai ales pe "o lipsă de memorie culturală" din partea politicienilor, media şi societăţii din Peninsulă, a afirmat miercuri seară preşedintele Camerei Deputaţilor de la Roma, Gianfranco Fini.

Liderul forului legislativ de la Roma a fost prezent la lansarea cărții: "Romeni. La minoranza decisiva per l'Italia di domani" ("Românii. Minoritatea decisivă pentru Italia de mâine") scrisă de jurnalista Alina Harja şi deputatul italian Guido Melis.

Au intervenit în cadrul conferinței și fostul premier Giuliano Amato, ministru de interne Giuseppe Pisanu și senatorul Luigi Manconi. În sală au fost prezenți politicieni italieni, reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia și ambasadorul României la Roma, Răzvan Rusu.

Fini cere combaterea asocierii între criminalitate și imigrație, capcană a presei italiene

Potrivit lui Fini, opinia publică din Italia tinde să uite că românii vin dintr-o ţară deja membră a Uniunii Europene şi care se seamănă foarte mult cu Italia din punctul perspectivei sale politice, economice şi sociale, ignorând şi aportul culturii române la vasta cultură europeană.

Citește pe adevarul.it ce cred politicieni italieni despre români și cum a fost primită o carte scrisă despre ei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite