Cine plăteşte pentru românii rămaşi în pană la Casteggio?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polemică aspră la nivel local, în Casteggio (la 50 de kilometri sud de Milano), după plecarea celor 92 de români, numiţi de presa locală, "naufragiaţii de pe autostrada A21". Luni, 4

Polemică aspră la nivel local, în Casteggio (la 50 de kilometri sud de Milano), după plecarea celor 92 de români, numiţi de presa locală, "naufragiaţii de pe autostrada A21". Luni, 4 august, un autocar provenind din Spania, care se îndrepta spre România, a făcut o pană de motor pe autostrada A21, în dreptul localităţii Casteggio.

După câteva ore de aşteptat pe banda de urgenţă, poliţia a alertat Protecţia Civilă de prezenţa românilor. Aceştia au fost conduşi într-o hală, unde li s-a oferit de mâncare şi condiţii decente pentru petrecerea nopţii. Consulatul României din Milano a reuşit să găsească în decurs de 24 de ore două autocare pentru a-i ajuta pe români să se întrorcă în ţară.

După plecarea conaţionalilor noştri, în Casteggio au început polemicile pe marginea banilor alocaţi acestei operaţiuni. Claudio Banzato, purtătorul de cuvânt al filialei locale a Partidului Democrat, a ţinut să întrebe autorităţile locale: "Cine va plăti pentru mâncarea şi cazarea românilor?

"Nu am vrea să ajungem în situaţia în care bătrânii noştri vor avea nevoie de ajutor, iar noi vom fi nevoiţi să le spunem că nu putem, din lipsă de fonduri. E doar o chestiune de transparenţă administrativă, vrem să ştim cât a costat totul şi cine va pune banii", a precizat Banzato. Meniul românilor în cele aproape 24 de ore petrecute în hală a constat în două mese principale, o cină şi un prânz, ambele pe bază de paste.

Ajutorul dat românilor fusese asumat de către viceprimarul Annita Dalia ca o "lecţie" dată Europei, "care are curajul să critice Italia, dar ei nu ştiu să întindă o mână când cineva are nevoie de ajutor". Dalia s-a referit în special la Franţa, unde autocarul românilor a mai suferit câteva defecţiuni, dar unde pasagerii nu au fost ajutaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite