A stat 14 luni în penitenciar ca să-i salveze viaţa fetiţei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentin Cristian Furdui (35 de ani), din Haţeg, a fost închis un an şi două luni, pentru tentativă de furt şi fals în declaraţii la Ivrea, lângă Torino. În ianuarie 2007,

Florentin Cristian Furdui (35 de ani), din Haţeg, a fost închis un an şi două luni, pentru tentativă de furt şi fals în declaraţii la Ivrea, lângă Torino.

În ianuarie 2007, Cristian lucra fără acte la un alt român, Claudiu Gabor. Majoritatea banilor câştigaţi îi trimitea în ţară, pentru tratamentul fiicei sale în vârstă de patru ani, grav bolnavă.

"Mergeam în diferite locuri unde aveam lucrări de construcţii şi, atât mie, cât şi celorlalţi colegi, ni se părea că totul este în regulă", povesteşte Cristian. La locul uneia dintre "lucrări", pe când încărca fier vechi în două camioane, au sosit carabinierii.

Cristian susţine că nu era la curent cu faptul că fierul vechi era furat dintr-un depozit, ci ştia că el era doar transportator al materialelor.

Poliţia a confiscat camioanele, iar patronul român a reuşit să-l convingă pe Cristian să se predea singur poliţiei, pentru "a salva" maşinile. I-a promis, în schimb, că el îi va angaja un avocat şi că va avea grijă să achite toate cheltuielile pentru tratamentul fetiţei.

Promisiuni pe care patronul nu şi le-a ţinut, iar Cristian a fost închis timp de 14 luni. "În locul avocatului din oficiu, a fost prezent un înlocuitor. Eu nu ştiam să vorbesc bine italiana şi am cerut un translator, care mi-a fost refuzat. Consider că mi-au fost încălcate drepturile", spune Cristian.

Românul a învăţat în închisoare italiana şi intenţionează să trimită o scrisoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a-şi povesti păţania şi a cere dreptate.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite