FOTO Parohia ortodoxă românească din Milano a împlinit 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţi ai Parohiei Ortodoxe Române din Milano
Reprezentanţi ai Parohiei Ortodoxe Române din Milano

Cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la înfiinţarea parohiei ortodoxe, în bazilica San Marco din Milano a fost organizat, ieri, un concert de gală în onoarea oraşului. Totuşi, reprezentarea edililor cărora le-a fost dedicat concertul s-a dovedit a fi una slabă.

Bazilica San Marco din piaţa cu acelaşi nume a găzduit ieri seară un concert susţinut de „Orchestra dell'Amicizia" dirijată de maestrul Michele Brescia. La eveniment au participat aproximativ 500 de persoane, care au umplut până la refuz locurile disponibile.

Concertul a fost prilejuit de înfiinţarea la Milano acum 35 de ani a primei parohii ortodoxe româneşti din Italia. Organizatorii au fost Dioceza Ortodoxă română din Italia, Consulatul General al Românei din Milano şi Comunitatea Ortodoxă a românilor din Milano.

Mesajul de întâmpinare şi încheiere a fost rostit de preotul paroh Traian Valman care a ţinut să le mulţumească milanezilor pentru călduroasa primire a comunităţii ortodoxe româneşti.

Moioli a plecat repede de la concertul dedicat oraşului ei

Din partea primăriei milaneze, primăriţa Letizia Moratti a trimis-o la eveniment pe consiliera locală cu mandat pentru Protecţia Socială şi a Familiei, Mariolina Moioli. Consiliera însă a ţinut un discurs previzibil despre importanţa comunităţii româneşti şi a plecat după cinci minute de la începerea concertului.

Letizia Moratti, Mariolina Moioli, prefectul Gian Valerio Lombardi şi ministrul de Interne se află acum într-un scandal legat de alocarea unor case sociale unor ţigani proveniţi din România şi evacuaţi din tabăra Triboniano-Milano. Se pare că aceste complicaţii politice cântăresc mai mult decât un eveniment de acest calibru.

Vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite