30 de milioane de dolari pentru o peliculă italiană filmată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Barbarossa" este titlul filmului produs de către Rai Fiction în colaborare cu Rai Cinema. Investiţia este de 30 de milioane de dolari, iar rezultatul va fi atât un miniserial de televiziune,

"Barbarossa" este titlul filmului produs de către Rai Fiction în colaborare cu Rai Cinema. Investiţia este de 30 de milioane de dolari, iar rezultatul va fi atât un miniserial de televiziune, cât şi un film de lung metraj.

Acţiunea are la bază istoria înfrângerii împăratului Barbarossa de către "900 de valoroşi lombarzi", conduşi de Alberto da Giussano.

Locul iniţial al filmărilor a fost Legnano, unde a avut loc bătălia istorică în 1176. Regizorul Renzo Martinelli a decis însă să pună în scenă lupta în pădurea de la Călugăreni. "Aici îmi pot permite o echipă de 130 de persoane, dintre care doar 15 italieni, comandaţii de echipe.

Aici am la dispoziţie mii de figuranţi, cai şi cascadori la discreţie. Un maşinist mă costă în Italia 1500 de euro pe zi, aici, 300. La noi, după nouă ore de muncă începe plata suplimentară, aici nu există limite de orar.

Pentru figuraţie se utilizează ţiganii, plătiţi cu 400 sau 500 de euro pe săptămână." Aceastea sunt motivele în baza cărora regizorul a ales România ca loc de desfăşurare al filmărilor. Numărul total de cai utilizaţi va fi de 2.500, iar figuranţii nu vor fi mai puţini de 20.000.

Importantul om politic Umberto Bossi, ministrul pentru Reforme şi Federalism în actualul guvern Berlusconi, va fi prezent la filmări pentru a admira colosala punere în scenă a bătăliei în mod direct.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite