O mie de români au donat sânge în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donarea de sânge poate aduce avantaje românilor fără venituri prea mari. Pe lângă analize gratuite şi controale periodice, donatorii pot beneficia de reduceri în restaurante şi centre comerciale.

Un gest devenit tradiţional în Italia, donarea periodică de sânge, solicită voluntarii de patru ori pe an, dar aceştia beneficiază de controale gratuite periodice.

După ce efectuează teste pentru depistarea Hepatitei B sau a virusului HIV, dar şi a leucemiei, donatorii de sânge intră într-un program de prevenire a infecţiilor sangvine. Românii din Italia se adresează Asociaţiei Naţionale a Donatorilor Voluntari de Sânge (AVIS) care, în urmă cu un an, a demarat o campanie în rândul comunităţilor de străini din Peninsulă. O ţintă primordială este comunitatea românească, una foarte numeroasă în Peninsulă.

Pe lângă avantajele analizelor gratuite şi periodice, donatorul beneficiază şi de alte facilităţi. În fiecare oraş al Italiei există restaurante şi centre comerciale asociate cu AVIS care oferă reduceri la costurile produselor cu până la 40% celor care posedă carnetul de donator. În plus, ziua în care se efectuează donaţia este liberă. Dintre cei peste un milion de donatori înscrişi în toată Italia, în anul 2007, aproximativ 1.000 sunt români. Majoritatea acestora sunt rezidenţi în Nordul Italiei.

În România primesc bonuri de masă

Potrivit Legii numărul 282/2005, în ţara noastră, donatorii de sânge beneficiază de şapte tichete de masă gratuite, o zi liberă de la locul de muncă, transport gratuit în ziua respectivă, dar şi anumite analize medicale gratuite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite