O menajeră din zece a fost profesor în ţara de origine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Menajerele îngrijesc cel mai adesea bătrâni
Menajerele îngrijesc cel mai adesea bătrâni

"Cine sunt, de unde vin şi de ce vin" imigrantele să lucreze în Italia ca menajere sunt câteva dintre punctele urmărite într-un studiu social.

Centrala Sindicală CISL a realizat un studiu care să clarifice problema imigrantelor care lucrează ca menajere în Italia. "Badantele", aşa cum sunt ele denumite de italieni au devenit un fenomen în sine, toate cu o poveste de viaţă, cu greutăţi în ţara de origine şi cu familie de întreţinut.

Nu contează cât de numeroasă este familia pe care au lăsat-o în propria ţară, în Italia majoritatea se confruntă cu singurătatea, care pare a deveni o reală problemă. Dincolo de aspectele care ţin de latura sentimentală, ce poate părea subiectivă, studiul scoate la iveală adevăruri surprinzătoare, bazate pe date concrete.

Cercetarea s-a realizat pe un eşantion de 500 de femei care lucrează ca menajere în Regiunea Piemonte şi care provin din 31 de ţări.

Cele mai multe provin din Ucraina şi Europa de Est, in marea lor majoritate au peste 40 de ani. Cele mai tinere sunt marocane, românce şi latino-americane.

26% dintre menajere au lucrat ca muncitoare în ţara lor, 26% au fost funcţionare, 14% şomere, 9% au lucrat în sistemul de învătământ (educator, învăţător, profesor), 8% au lucrat ca asistente medicale, 4% au fost casnice, 7% au avut o afacere sau o funcţie de conducere.

Află AICI date tulburătoare despre cele care lucrează ca menajere în Italia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite