Candidat român la Consiliul Local din Milano: „Cuvântul imigraţie nu-mi place, e folosit abuziv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata româncă, Maria Ştefănache, la un post de consilier local pe lista „civică" a lui Giuliano Pisapia pentru primăria din Milano, are idei cât se poate de clare: informaţie dedicată străinilor şi valorificarea „noilor milanezi".

Regizorul Maria Ştefanache este greu de inclus în tagma aspiranţilor politicieni. Nu este nici plină de sine şi nici crispată. Într-un taior casual şi cu o vervă care i-a adus celebritatea în lumea artistică sau în comunitate, îşi primeşte oaspeţii în studioul ei teatral din Via Trebbia 33.

Citeşte AICI interviul integral

Spaţiu şic, amenajat nu departe de Porta Romana şi devenit în ultima vreme un fel de salon al comunităţii româneşti la Milano. Altfel, studioul este folosit pentru cursuri, repetiţii sau spectacole teatrale şi proiecţii. Candidează pentru o post de consilier pe lista candidatului din partea stângii la fotoliul de primar, Giuliano Pisapia.

După o lungă perioadă în care Milano a fost condus de dreapta, sondajele dau speranţe şi stângii; cei doi candidaţi, Pisapia şi actuala primăriţă, Letizia Moratti, sunt la cote relativ egale (între 41 şi 43 la sută).

Citeşte pe adevarul.it interviul cu Maria Ştefănache şi află cum vede ea "noii milanezi", formaţi din comunităţile de imigranţi din oraş

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite