Un maraton de 12 ore de filme româneşti la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maraton de 12 ore
maraton de 12 ore

Duminică, timp de 12 ore, la Milano se va desfăşura un maraton de filme româneşti , în cadrul proiectului Întâlniri cu artişti extraordinari din Est, realizat de Centrul de Producţii Teatrale şi Documentare Video din Milano, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR).

"Prin proiectul Întâlniri cu artişti extraordinari din Est, vrem să arătăm contribuţia de excepţie a creatorilor români la cultura lumii şi să creăm punţi de legătură între români şi italieni. Din 2011, ne-am propus să transformăm Întâlnirile într-un Festival Cultural Românesc la Milano, care să arate expresivitatea şi bogăţia culturii noastre", a declarat regizoarea Maria Ştefanache, autoarea iniţiativei, potrivit Mediafax.

În cadrul Întâlnirilor din acest an, ajunse la cea de-a treia ediţie, vor fi proiectate documentarele "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, şi "Podul de flori", de Thomas Ciulei, dar şi filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, Constantin Popescu Jr., Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru şi Hanno Höfer.

De asemenea, vor fi proiectate "Italiani in Romania, Testimonianze a Bucarest", reportaj despre italienii care trăiesc în România, şi "Noi, romeni nel mondo", un prim episod dintr-un documentar despre români faimoşi care trăiesc în întreaga lume, semnate de Maria Ştefanache.

Vor mai fi prezentate o expoziţie cu fotografii din Bucureşti, realizată de Ursula Fait, fotografă de origine italiană, rezidentă în România, precum şi lucrări ale sculptorului român Giulian Dumitriu, stabilit la Milano, scrie Adevarul.it

Evenimentul va prilejui şi o dezbatere despre cinematografia română şi contribuţia ei la cultura europeană. Printre participanţi, vor fi regizori italieni şi specialişti din domeniul cinematografiei şi teatrului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite