Un magazin românesc, incendiat la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făptaşul, un italian care avea şi el un butic în zonă, a fost prins în flagrant şi se află în arest la domiciliu Italianul Stefano Angelucci, incendiatorul unui magazin românesc de la

Făptaşul, un italian care avea şi el un butic în zonă, a fost prins în flagrant şi se află în arest la domiciliu

Italianul Stefano Angelucci, incendiatorul unui magazin românesc de la periferia Romei, spune că a fost instigat la comiterea faptei de către asociatul său, Simone Cinghiale. Cei doi au un magazin de produse româneşti, la doar 200 de metri de cel incendiat.

Zona Prima Porta, de la periferia Romei, este un cartier cu mulţi români. În 2005, Cosmin Cristea (47 de ani), din Iaşi, şi-a deschis în zonă un magazin cu produse alimentare româneşti. În iunie 2007, la îndemnurile soţiei sale de naţionalitate română, Simone Cinghiale (32 de ani) a inaugurat acelaşi tip de afacere la 200 de metri de ieşean.

Din decembrie 2007, situaţia a devenit tensionată, în urma exclusivităţii obţinute de Cristea din partea furnizorilor de produse alimentare. Înţelegerea nu permitea altor magazine să vândă aceleaşi produse pe o rază mai mică de 500 de metri.

Cinghiale a trecut de la ameninţări la fapte şi, prin intermediul asociatului său, Angelucci, a incendiat magazinul "Casa Românească". Spărgând geamul unei uşi laterale, Angelucci a vărsat în interiorul magazinului 20 litri de benzină, apoi a aruncat un chibrit aprins. Vaporii de benzină au explodat, zgomotul atrăgând atenţia unei patrule de carabinieri. "Nu am crezut că se poate ajunge până aici, dar intenţionez să continui afacerea", ne-a spus Cristea.

Profil de negustor

Românul se află de şapte ani în Italia. În 2000, el a avut, la Iaşi, o fabrică de încălţăminte. Falimentul acesteia l-a determinat să plece în Italia, unde a deschis magazinul cu produse româneşti. La scurt timp a inaugurat şi o carmangerie, în care produce şi pastă de mici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite