VIDEO Italia: O ţigancă de 12 ani a comis 50 de furturi/ Românii sunt traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre consilierii Regiunii italiene Liguria, cu mandat pentru imigraţie, a făcut o gafă impardonabilă. Întrebat despre o ţigancă a răspuns despre români.

O iniţiativă lăudabilă a mişcării politice „Europei per l'Italia" (EPI) a adus în evidenţă şi o realitate tristă. Confuzia dintre români şi ţigani la nivelul persoanei mandatate în Consiliul Regiunii Liguria să gestioneze problemele imigraţiei.

Vezi VIDEO pe adevarul.it

EPI a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o conferinţa „Liguria şi România: un pod pentru noua Europă", („Liguria e Romania: un ponte per la nuova Europa"). Evenimentul şi-a propus marcarea celor patru ani de când România face parte din UE şi a fost găzduit chiar de Regione Liguria.

Evenimenul a fost însă umbrit de consilierul regional cu mandat pentru imigraţie Enrico Vesco. Presat de ziarişti să comenteze faptul că o tânără de etnie rrom a are la activ 50 de furturi la doar 12 ani, politicianul a răspuns că nu trebuie să generalizăm, românii în marea lor majoritate muncesc.

Să ne uităm la cetăţenii români care muncesc în Liguria şi care au ocupaţii ca îngrijitoare, infirmiere sau muncitori în consctrucţii. Este greşit să generalizăm", a declarat Vesco pentru "Genova Oggi".

Vezi VIDEO cu spusele lui Vesco referitoare la confuzia dintre români şi ţigani

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite