Jumătate dintre adolescenţii italieni percep imigraţia ca pe ceva negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O inscripţie rasistă la adresa fotbalistului Mario Balotelli, cetăţean italian de culoare
O inscripţie rasistă la adresa fotbalistului Mario Balotelli, cetăţean italian de culoare

Tinerii italieni între 14 şi 19 ani sunt într-o mare proporţie rasişti sau xenofobi, chiar dacă nu au ideile foarte clare. Jumătate dintre ei cred că toţi ţiganii sunt hoţi sau că imigraţia este un fapt negativ.

Citeşte şi:
Italienilor le e frică de imigranţi şi nu-i văd ca pe o resursă

Egali cu italienii la studii, imigranţii din Peninsulă câştigă mult mai puţin

Un recent studiu al Centrului Naţional pentru Copilărie şi Adolescenţă (Osservatorio nazionale per l'infanzia e l'adolescenza) arată că rasismul şi intoleranţa sunt foarte răspândire printre tinerii italieni. Cu toate acestea, adolescenţii nu au ideile foarte clare şi de multe ori ideile lor se bat cap în cap.

Străinii sunt buni şi nu prea

Astfel, în timp ce 50% dintre ei consideră că prezenţa străinilor în Italia este un fapt negativ, 80% sunt convinşi că imigranţii fac munci pe care italienii nu mai vor să le facă. La fel, 7 din 10 elevi nu cred că prezenţa copiilor imigranţilor afectează calitatea actului didactic, iar 62% nu văd o problemă în faptul că în echipele italiene activează sportivi străini.

Intrarea străinilor în Italia favorizează delincvenţa pentru 59% dintre cei intervievaţi, în timp ce 45% consideră că ţiganii sunt cu toţii hoţi. 48% dintre adolescenţi au rezerve în ceea ce priveşte construcţia de moschei în Italia, iar 42% recunosc că au o atitudine discriminatorie faţă de persoanele care sunt diferite prin rasă, religie sau orientare sexuală.

Citeşte pe adevarul.it despre influenţa internetului asupra atitudinii rasiste a tinerilor italieni

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite