"Un italian ne-a ucis copilul, dar l-am iertat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Derihaci (32 de ani) şi soţia sa, Gabriela (33 de ani), ambii din Dorohoi, au venit în Italia acum 3 ani. S-au stabilit în apropiere de Campobasso, la Spinete, împreună cu cei doi

Florin Derihaci (32 de ani) şi soţia sa, Gabriela (33 de ani), ambii din Dorohoi, au venit în Italia acum 3 ani. S-au stabilit în apropiere de Campobasso, la Spinete, împreună cu cei doi copii. Începutul acestui an le-a adus un al treilea fiu, pe Manuel. O bucurie care s-a stins repede. Copilul a murit la 2 luni şi o săptămână, în urma unui grav accident de circulaţie, provocat de un italian.

În momentul producerii accidentului, Gabriela se afla pe bancheta din spate a maşinii şi-l alăpta pe Manuel. Împreună cu soţul, ceilalţi doi copii şi o nepoată se îndreptau spre casa unor rude. Într-un tunel, nu departe de casă, au fost izbiţi violent de o maşină care rula cu peste 140 km/h.

Cu voce stinsă, Florin povesteşte: "Conduceam cu 60 km/h, aveam soţia cu băieţelul în spate şi alţi doi copii în maşină. S-a întâmplat prea repede, nu aveam ce să fac!"

Forţa impactului l-a smuls de la sânul mamei pe micuţ, proiectându-l în parbriz. Manuel a murit pe loc, în timp ce mama lui a suferit leziuni grave la mandibulă.

Ceilalţi pasageri s-au ales şi ei cu leziuni multiple.

Aşa cum a constatat şi poliţia, întreaga vină aparţine unui italian de 20 de ani. Împotriva lui, familia Derihaci nu a depus plângere. "Nu suntem noi cei care să-l judece pentru ce a făcut, o va face Dumnezeu", spun soţii Derihaci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite