Au fost prinşi ucigaşii adolescentului român înjunghiat la Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost arestaţi
Suspecţii au fost arestaţi

Poliţiştii italieni au arestat, marţi seară, doi suspecţi în cazul uciderii unui adolescent de origine română, George Munteanu, înjunghiat mortal pe 30 ianuarie, într-un parc din oraşul italian Torino.

Suspecţii, doi fraţi în vârstă de 17 şi respectiv 26 de ani, cetăţeni români, au fost prinşi în locuinţa mamei lor dintr-o suburbie a oraşului Torino. În momentul în care au intrat poliţiştii în casă, cei doi stăteau ascunţi într-o cameră, cu lumina stinsă.

Poliţiştii nu au găsit deocamdată arma crimei şi nici nu au stabilit cu certitudine care dintre suspecţi i-a aplicat lovitura mortală lui George Munteanu.

Tinerii arestaţi sunt din Bacău. Cel mai mare se află de trei ani în Italia şi lucra ca zugrav, iar cel mai mic a venit în urmă cu 10 ani, odată cu mama lui, care mai are încă trei copii şi trăieşte în concubinaj cu un italian, potrivit anchetatorilor.

La identificarea suspecţilor au ajutat şi nişte imagini surprinse de camerele de supraveghere de pe stradă, cu puţin timp înainte de crimă, în care apar cei doi fraţi.

Familia victimei a declarat, pentru Adevărul.it că nu-şi doreşte o răzbunare violentă a morţii lui George. "Fac un apel tuturor celor care l-au cunoscut pe George să nu caute răzbunarea personală ci să lase justiţia să-şi facă treaba", a spus mama victimei.

Trei români au relatat poliţiei că au văzut doi români care s-au urcat sâmbătă seara în autobuz. „Erau foarte agitaţi şi se certau în româneşte. «Ce ai făcut? Am să mă duc la puşcărie din cauza ta!», a spus unul. Românii au înţeles imediat că ceva nu era în regulă cu cei doi. A doua zi, când au aflat ce se întâmplase, au hotărât să se ducă la poliţie pentru a depune mărturie", au menţionat cei trei martori.

Cei doi s-au dovedit a fi asasinii lui George Munteanu, 15 ani din Vaslui. S-au apropiat de el cerându-i o ţigară. Băiatul a explicat că nu fumează, moment în care agresotii ar fi încercat să-i fure telefonul. A început o ceartă în urma căreia George a fost  înjunghiat. Când a sosit salvarea băiatul era încă în viaţă, dar a murit înainte de a ajunge la spital.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite