Italia îşi arată îngrijorarea faţă de „orfanii” imigraţiei româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O organizaţie umanitară italiană supune atenţiei Europei date îngrijorătoare: în România se află în jur de 350.000 de copii cu unul sau ambii părinţi peste hotare.

ONG-ul „L'albero della vita" şi Fundaţia „Patrizio Paoletti" prezintă astăzi la Milano un studiu legat de efectele imigraţiei româneşti la nivel european. Cifrele prezentate se vor un semnal de alarmă pentru „orfanii imigraţiei", acele generaţii de copii nevoiţi să trăiască fără părinţi.

La nivel european, „L'albero della vita" apreciază că în jur de 400.000 de copii suferă într-o formă uşoară sau mai gravă de lipsa unei familii, în timp ce numărul copiilor „orfani ai imigraţiei" pe Vechiul Continent ar fi de 700.000.

Conferinţă în faţa casei lui Chivu

Pe baza acestor date, la sediul italian al Comisiei Europene din Milano, cele două organizaţii citate au organizat o conferinţă la care au fost invitate o serie de personalităţi din lumea politică sau a voluntariatului. Coincidenţa face ca sediul Comisiei Europene din Milano să fie situat vis-a-vis de blocul în care locuieşte Cristian Chivu.

Citește din adevărul.it care sunt obiectivele acestei conferințe

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite