Italia: Mai bine renunță la cetățenie decât să plătească noile taxe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Partidului Românilor din Italia (PIR) au protestat, miercuri, în fața Consulatului român din capitala italiană faţă de mărirea taxelor consulare prin aplicarea de la 24 mai 2010 a legii 78.

"Jos taxele de pe copii noștri!", "Suntem încă cetățeni români, nu sclavi ai guvernului trădător!", "605 euro taxă de renunțare la cetățenia română! Cam scump, dar merită!", "Taxa pe căsătorie: 2x250 de euro. Rușine!" sunt lozincile folosite de români, pe parcursul celor patru ore, cât a durat protestul.

"Nu suntem de acord cu mărirea taxelor, pentru că ne bagă mâna adânc în buzunar!" susține Petre Enache, 50 de ani, proprietarul unui magazin și al unui restaurant în Acilia. "Dacă nu suntem uniți și nu facem astfel de manifestații nu se schimbă nimic. Măcar noi, cei din străinătate, să facem ceva" mai completează românul, originar din Târgoviște, de 12 ani în Italia.

Mărirea taxelor - un "abuz" din partea autorităților de la București

"Cerem abrogarea acestei legi pentru că este un "abuz" din partea autorităţilor de la Bucureşti, românii din Italia şi din Diaspora, care nu au fost consultaţi în nici un fel faţă de această mărire, fiind pur şi simplu jefuiţi prin aplicarea acestor taxe consulare care sunt cele mai ridicate din toată Europa" declară secretarul național al PIR, Mihai Munteanu.

Citește pe adevarul.it ce spun românii din capitala italiană despre noile taxe consulare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite