Şi-a împuşcat în cap colegul de cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-a împuşcat în cap colegul de cameră
Şi-a împuşcat în cap colegul de cameră

Mama criminalului român crede că fiul său a fost exasperat de comportamentul dur al victimei. Cartierul Ponte Mammolo de la periferia de est a Romei a fost zguduit de o tragedie în care a fost implicat un imigrant român care a omorât un polonez şi apoi s-a sinucis.

Tânărul român, Cosmin Sava (23 de ani) l-a omorât cu un glonţ în ceafă pe colegul lui de cameră polonez, după care s-a întins lângă el şi s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Crima s-a petrecut în cursul zilei de marţi, iar cadavrele au fost descoperite de mama lui Cosmin seara, în jurul orei 19.30. Cei doi bărbaţi împărţeau aceeaşi cameră dintr-un apartament, în care mai locuiau alţi doi români.

Tatăl criminalului s-a sinucis în 1986

Mama tânărului, Dumitra Sava (44 de ani) ne povesteşte, printre lacrimi, că nu se aştepta să se întâmple aşa ceva, chiar dacă a mai trecut o dată printr-un moment asemănător. Soţul ei, tatăl lui Cosmin, s-a sinucis în 1986 la Sulina, tot cu un glonţ în cap. De atunci, se pare că soarta le-a fost potrivnică.

În 2001, familia a pierdut toţi banii pe care i-a obţinut din vânzarea unui apartament în Sulina, odată cu falimentul Băncii Populare. Ei aveau intenţia să se mute în Brăila, dar au ajuns la Roma în căutare de surse de venit. Dumitra a venit în 2002, iar trei ani mai târziu l-a chemat şi pe Cosmin.

Tânărul s-a mutat în apartamentul în care locuia şi polonezul Mariusz Szydloski (38 de ani), dar relaţia dintre cei doi nu a fost niciodată una bună. Mama lui Cosmin povesteşte că polonezul se numise „şef de casă“ şi tot ce se întâmpla în apartament trebuia să-i fie lui pe plac.

„Îi spunea la ce oră să stingă lumina, când să se culce sau când să facă baie“, mărturiseşte Dumitra. Luni seară, Cosmin a fost invitat la cină la mama lui, care locuieşte împreună cu prietenul ei, un gardian.

A furat un pistol de la un gardian

image

Cosmin (stânga jos), împreună cu fratele său şi o mătuşă



Tânărul a profitat de un moment de neatenţie şi a sustras arma acestuia, un pistol Bernarelli, de calibru nouă milimetri.
A doua zi dimineaţă, şi-a pus în aplicare planul, despre a făcut o aluzie vagă la serviciu.

Cosmin lucra la un restaurant cochet din centrul Romei, pe via del Boschetto. Patronul localului, Giovanni Ricchiatelli, ne-a spus: „Îmi vorbea des de situaţia din casă şi în ultimele luni era transformat. Duminică, mi-a zis că are un plan care îi va face fericiţi pe toţi”.

Giovanni ne-a mai spus că fiica lui de 17 ani a ieşit de câteva ori cu tânărul român, dar că nu a avut curaj să-i spună ce s-a întâmplat în seara de marţi.

Picătura care a umplut paharul

Cosmin a fost exasperat de faptul că polonezul i-a tăiat cablul de la internet, la sfârşitul săptămânii trecute. După ce a furat pistolul pentru a-l împuşca pe coleg, românul a lăsat la faţa locului un bilet pe care scria: „Iertaţi-mă, dar asta era singura posiblitate“.

image

Îmi vorbea des de situaţia din casă şi în ultimele luni era transformat. Duminică, mi-a zis că are un plan care îi va face fericiţi pe toţi.

image


Giovanni Ricchiatelli
patronul lui Cosmin

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite