FOTO Succes remarcabil pentru icoanele ardeleneşti la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expozitia va fi deschisă începând cu data de 17 martie
Expozitia va fi deschisă începând cu data de 17 martie

Centrul de Producţii Teatrale din Milano a găzduit vernisajul unei expoziţii de icoane care a atras un public foarte numeros pentru astfel de ocazii.

Icoanele pe sticlă ale Teodorei Roşca s-au demonstrat un succes un la Milano, cu mult peste aşteptările organizatorilor. Centrul de Producţii Teatrale din Milano s-a dovedit prea mic pentru colecţionarii şi admiratorii iconografiei româneşti.

Vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it

Centrul Cultural Italo-Român din Milano a organizat o expoziţie de icoane deschisă publicului între 4 şi 10 decembrie. Directorul Centrului, Violeta Popescu, a profitat de vernisajul expoziţiei şi pentru a lansa două cărţi cu şi despre România.

Istoricul Marco Baratto a prezentat „Il Risorgimento Italiano e l'independenza della Romania" („Mişcarea de Unitate Naţională a Italiei şi Independenţa României") iar Beatrice Coman, „Per chi crescono le rose" („Pentru cine cresc trandafirii").

Primul volum evidenţiază legăturile şi similitudinile istorice dintre România şi Italia. Beatrice Coman şi-a prezentat însă cel mai recent roman, al cărui acţiune se petrece în România comunistă.

Icoanele au fost sfinţite de faţă cu publicul de preotul ortodox din Lugano (Elveţia), totodată translator pentru discursul rostit de către autoarea icoanelor, Teodora Roşca. Artista a subliniat diferenţele dintre modul în care percep occidentalii icoana - mai mult ca un obiect de colecţie - şi modul în care o văd românii, ca pe un obiect de cult.

Foarte apreciat de cele peste 200 de persoane prezente la vernisaj a fost cozonacul românesc, oferit de către organizatori. Expoziţia este deschisă publicului la Centro Produzioni Teatrali Milano, Via Trebbia 33.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite