Tensiuni politice stârnite de o echipă de fotbal românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Alianţei Române
Echipa Alianţei Române

Potrivit unui articol publicat pe pagina electronică a ziarului ¨Corriere della Sera¨, primarul din comuna San Giorgio in Bosco, situată în Provincia Padova, a interzis echipei de fotbal de amatori formată din români să joace pe terenul comunal.


Primarul din San Giorgio in Bosco se numeşte Renato Roberto Miatello, membru al partidului de extremă dreapta ¨Liga Nordului¨, şi a interzis echipei de amatori, înscrisă la campionatul pentru amatori, să folosească terenul din comună.


¨Nu văd sensul unei echipe de români care nu are nicio legătură cu teritoriul comunei¨ a declarat Renato Roberto Miatello, potrivit sursei citate. Asociaţia ¨Alleanza Romena¨ (Alianţa Română), reprezentată de echipa de fotbal, s-a adresat Consiliului de Miniştri din Italia printr-o scrisoare expediată la Palatul Chigi în atenţia ¨Biroului Naţional pentru Discriminare Rasial㨠şi a ¨Departamentului Pentru Şanse Egale¨.


Disputa pentru folosirea terenului de fotbal a început în luna septembrie a anului 2009. ¨Primăria, ne-a negat folosirea terenului spunându-ne că e impracticabil. Cutoate acestea, asociaţia sportivă AC San Guiorgio poate folosi terenul iar noi nu¨ a declarat Adrian Teodorescu, preşedintele asociaţiei Alianţa Română.

Citeşte de ce le-a interzis românilor să intre pe teren primarul din San Giorgio in Bosco

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite