O fostă mănăstire va deveni azil pentru copiii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Pentru a intra în această casă, copiilor nu li se vor lua amprentele", spune într-un comunicat Antonio Rungi, stareţ al călugărilor "passionisti" de la Napoli. În această vară,

"Pentru a intra în această casă, copiilor nu li se vor lua amprentele", spune într-un comunicat Antonio Rungi, stareţ al călugărilor "passionisti" de la Napoli.

În această vară, oaspeţi ai mănăstirii sunt 20 de copii de naţionalitate română şi 11 de naţionalitate bulgară, care sunt în grija Centrului Laila. Programul va fi asemănător celui dintr-o tabără de vară şi vor fi supravegheaţi de 15 tineri voluntari, provenienţi din nouă ţări. Aceştia din urmă vor anima zilele copiilor prin activităţi de formare şi educaţie religioasă. Structura este situată la mică distanţă de mare. Din 2006, Centro Laila, organizaţie care se ocupă de copiii străini, a desfăşurat la sediul mănăstirii o serie de activităţi dedicate copiilor rromi şi extracomunitari în general.

"Întreaga mănăstire va fi destinată de acum înainte acţiunilor cu scop umanitar, semn că primim copiii rromi cu braţele deschise, fapt care trece peste polemicile actuale", spune părintele Rungi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite