Italian salvat de la moarte de un român. Presa: “L-am subestima dacă l-am numi erou”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"L-am subestima dacă l-am numi erou", scrie o publicaţie italiană despre un român care a salvat dintr-un incendiu un bătrân ce leşinase în apartamentul său inundat de fum. În timp ce presa şi autorităţile i-au lăudat gestul eroic, Florin Paraschiv, din localitatea Sesto San Giovanni, de lângă Milano, consideră că era datoria lui să-l salveze pe italian şi că "oricine ar fi făcut la fel în locul lui".

"L-am subestima dacă l-am numi erou. Acel bărbat bărbos, care ieri dimineaţă a salvat de la moarte sigură un vecin leşinat în locuinţa sa umplută de fum, a făcut gestul eroic având conştiinţa unui spirit civic, mascat de o timiditate dezarmantă", scrie publicaţia italiană "Il Giorno", potrivit adevarul.it.

Citeşte aici ce a declarat Florin Paraschiv după ce l-a salvat pe italian

Incidentul care a impresionat opinia publică din împrejurimile oraşului Milano a avut loc sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5.30. Florin Paraschiv, în vârstă de 43 de ani, se pregătea să plece de acasă. Odată ieşit pe uşa apartamentului său de la etajul cinci, a observat că pe scara blocului era un miros puternic de ars.

Trecând pe lângă fiecare apartament, a ajuns la etajul trei, unde era locuinţa unui bătrân. A încercat să intre în casa acestuia, când un fum negru şi gros a ieşit din apartamentul italianului în vârstă de 65 de ani.

Florin a pătruns în locuinţa inundată de fum şi l-a găsit pe bătrăn leşinat pe jos. L-a ridicat şi l-a scos din apartament, dar s-a reîntors pentru a identifica sursa incendiului. Florin Paraschiv a descoperit că incidentul a pornit de la lampă veche care a fost lăsată lângă o pernă, pe patul care luase foc. Din fericire, flăcările nu s-au extins în afara patului, însă au generat fumul gros care inundase casa bătrânului.

Italianul intoxicat cu monoxid de carbon a fost transportat la spital şi este în afara oricărui pericol.

Citeşte pe adevarul.it cum a descris presa italiană gestul românului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite