Deţinutul român din Italia, aflat în greva foamei, va fi transferat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul refuză să mănânce de 56 de zile, iar starea sănătății lui începe să se altereze. Pentru Justiția italiană cazul este ca și închis, iar marţi i-a fost aprobat transferul în România.

Slabă consolare pentru Florin Istrati, deținutul care refuză hrana de 56 de zile. Marţi i-a fost aprobat transferul în România, dar procedura, chiar și urgentată, durează câteva săptămâni.

Citeşte şi:
Cazul Istrati: A fost condamnat doar pe baza declaraţiei unei prostituate

Un român se află în greva foamei de 42 de zile într-o închisoare din Italia

În mod normal poate dura și jumătate de an întrucât presupune mutarea și traducerea unor hârtii de la magistratul resposabil de executarea pedepsei în Italia, la Consulatul României, la MAE București, la Ministerul Justiției, pentru ca mai apoi să ajungă la Tribunalul București.

Aici un judecător aprobă transferul și face o hârtie care trebuie trimisă deținutului aflat în Italia pentru a fi semnată și apoi retrimisă la București.

Cea de-a doua posibilitate rămâne reevaluarea probelor în afara procesului (practic o expertiză agreeată de ministerul Justiției, care să demonstreze că nu e el în fotografia arătată la proces, n.r.) caz în care magistrații ar putea ordona chiar și refacerea anchetei.

Citeşte continuarea cazului Istrati pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite