EXCLUSIV Scrisoare de la un puşcăriaş român: „Am fost condamnat deşi nu mă aflam în Italia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Florin Istrati începe să devină o bătaie de cap atât pentru autorităţile române cât şi pentru cele italiene. Românul refuză să mănânce de 47 de zile, întrucât se consideră nevinovat.

O condamnare pentru o faptă comisă acum 17 ani l-a determinat pe un român să intre în greva foamei pe o perioadă nelimitată.

Citeşte şi:
Un român se află în greva foamei de 42 de zile într-o închisoare din Italia

Florin Istrati (43 de ani), originar din comuna Matca (judeţul Galaţi) se află acum închis în penitenciarul Bollate (Milano) pentru viol şi proxenetism. Românul a fost condamnat de Secţia a 9-a Penală a Tribunalului din Milano la şase ani de închisoare, dintre care pentru un an a beneficiat de o amnistie.

Cazul lui a fost iniţial privit cu reţineri atât de către personalul peniteciarului, cât şi de către autorităţi. După cea de-a 40-a zi de grevă gestul românului nu mai pare o glumă, mai ales pentru starea lui de sănătate.

Citeşte AICI articolul integral

Aşa cum ne-a spus o sursă din interiorul penitenciarului, la Bollate în fiecare zi sunt înregistraţi circa trei grevişti ai foamei, din cele mai diferite motive.

De puţine ori însă greva durează atât de mult şi, în plus, nu respectă o logică a ceea ce au de obţinut. În cazul lui Istrati, această grevă nu poate rezolva nimic şi nici nu poate determina vreo instanţă italiană să-l privească altfel.

„Aventura" judiciară a românului în Italia începe în 1994, când o conaţională a făcut o plângere la poliţie în care spunea că „peştele" ei a bătut-o şi a violat-o. În plângere a specificat datele lui Istrati. În primăvara aceluiaşi an, Istrati spune că şi-a pierdut paşaportul şi că l-a declarat pierdut.

Citeşte pe adevarul.it povestea românului şi află despre eroarea judiciară care l-a condamnat la închisoare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite