VIDEO "Concertul" lui Mihăileanu se anunţă un succes în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mihăileanu este încântat de entuziasmul spectatorilor italieni
Radu Mihăileanu este încântat de entuziasmul spectatorilor italieni

"Concertul" lui Radu Mihăileanu intră de mâine, 5 februarie, în cinematografele italiene. În avanpremierele organizate atât la Festivalul de film din octombrie 2009, cât şi zilele trecute, sălile au fost arhipline. La ieşire italienii mulţumeau responsabililor cinematografelor pentru film.

În Franţa, pelicula "Concertul" a înregistrat până acum, potrivit regizorului, un număr de peste două milioane de spectatori, în Belgia 90.000 de spectatori, în România "merge la fel de bine ca peste tot, sper să continue aşa" spune Radu Mihăileanu. "În Italia se pare că merge foarte bine. Au făcut vreo cinci - şase avanpremiere în mai multe oraşe şi au ieşit toţi foarte entuziasmaţi. Unii chiar au mulţumit directorilor de sală.", povesteşte regizorul român.


"Este emoţionant. Am plâns. Tu ca spectator te simţi ca un personaj, trăieşti emoţiile lor" spune Paola Bertoletti, 56 ani. Italianca a văzut alte două filme ale lui Mihăileanu - "Trăieşte!" şi "Trenul vieţii". Jurnalista Cristina Battocletti de la "Il sole 24 ore" recunoaşte că este o admiratoare a regizorului român. "Îl regăsesc în acest film pe acelaşi Radu Mihăileanu care aduce în discuţie şi atrage atenţia în acelaşi timp asupra anti-semitismului, care şi aici în Italia se simte uneori. Producţiile lui Mihăileanu lasă întotdeauna publicul gânditor în sală.", mărturiseşte jurnalista.

Vezi aici trailerul filmului lui Mihăileanu

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite