Italia: Emoții, lacrimi de fericire și "necaz" la Festivalul Bucuriei de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri români au venit la Festivalul Bucuriei de la Roma, de la o distanță de peste 800 de km, pentru a prezenta un scurt spectacol al parohiei din care provin.

Tinerii și copiii s-au întrecut în cântece și dansuri din folclor, cântece bisericești și pentru mama, poezii și recitaluri la pian sau de alte instrumente muzicale, în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Bucuriei, organizat de Episcopia Otodoxă Română de la Roma și de Nepsis Italia.

De mici iau lecții, la Școala parohială, de română, istorie, geografie și religie


Profesoara Mihaela Bobârnea a venit cu un grup de 13 copii din parohia Chianciano Siena, regiunea Toscana, de la aproximativ 150 de kilometri distanță de Roma. Elevii au prezentat un program de cântece moderne, poezii și un recital la pian. Ei au fost pregătiți la Școala parohială din localitatea Chianciano Siena, unde potrivit Mihaelei Bobârnea au posibilitate de a învață istoria, geografia României, religie și a descoperi secretele picturii de icoane pe sticlă.

Profesoara mai precizează că cei mici sunt aduși de părinți, periodic, "de la distanțe destul de mari, de peste 50 de km ca să se pregătească."

Nu putem să ne pierdem tradițiile


Un alt grup compus din 19 tineri au venit din Torino, de la 800 de km distanță, pentru a prezenta un program de muzică religioasă și folk și pentru a recita fragmente din opera lui Octavian Paler.

Citește pe adevărul.it ce trăiri au românii din Italia când participă la astfel de acțiuni organizate de Episcopia Ortodoxă din Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite